Att skapa en höstbukett

Nära lönn low 0154Visst kan det överblommade och nästan vissna ha sin charm. Just nu glöder färgerna. Den japanska lönnen är oemotståndlig och i parken är en lönn helt hänförande där den fortfarande brinner i gult med stråk av kvarvarande gröna inslag.  Men om ett par dagar är det slut. Hostorna/funkiorna har säckat ihop totalt men ett och annat blad kan man rädda med sig in. Rönnbär, några gräs, ett par tappra rosor, kanske en kvardröjande höstanemon. Vips har man en dekorativ bukett som visserligen inte står mer än ett par dagar. Vad gör det för under tiden sprider den tillräcklig glädje.

”En del av det levandes skönhet finns i vetskapen om dess flyktighet” står det i diktsamlingen Rosenlängtan.

Höstbukett low 2493

Just nu lockar inte Thailand med evig värme för nu kommer Allhelgona med alla sina ljus, marschaller och tänkvärda minnen.  Och med några påsar svarta och vita tulpaner som ännu inte kommit i jorden har man dessutom vittring av kommande vår. De ska samsas i en och samma frosttåliga kruka som är svart dessutom. Det brukar bli flott särskilt med ett par rankor av murgröna. Olika höjd, de svarta är högst. Tulpaner i kruka har den fördelen att man flyttar fram dem i synfältet när de börjar slå ut och sedan kan de få vissna ner i lugn och ro i en dold vrå. 

Helena

onsdag / 091028

Stängd för kommentarer.

Ödelagd är en sida och bok från Fonem Förlag
040-12 62 50 | info@odelagd.se

Copyright informo-09 | Admin