Jul med doftande tulpaner

I princip gillar jag inte att tulla på starka upplevelser i förskott som att äta färska jordgubbar året runt och servera kräftor till nyår. Men det finns några undantag. Ett viktigt sådant är den stora bukett med dubbla, gula och doftande tulpaner som är ett MÅSTE till jul. De små röda med lök står dessvärre väldigt kort tid men gör sig bra med hyacinter och duschad, grön mossa. Köpta tulpaner ger också en påminnelse om att de planterade lökarna sover bara, de ruvar och sparar sina krafter till vårens uppvisning. En skön vetskap. Vårbuketten med de vanliga blå aklejorna är bara några blad i almanackan borta. Vi är snart där.

gula o aklejor low 1340

De gula tulpanernas doft lättar upp sinnet även när dystra tankar pockar på i jultid. Splittrade familjer, påtvingade och nya traditioner. Men livet är ingen lugn, stilla flod som någon filmtitel lyder. Livets vattendrag är fyllt av forsar coh vattenfall även om det finns perioder av återhämtning. Träningen i att gilla läget är inte lätt. Som all träning och rehabilitering efter olyckor och ingrepp gör det ont, tar emot och bjuder på motstånd. DÅ kan faktiskt hur banalt det än låter en rejäl bukett med dubbla doftande tulpaner för ett ögonblick betyda en andhämtning. En skön distraktion och det är väl ändå inte fel.

Helena

måndag / 091214

Stängd för kommentarer.

Ödelagd är en sida och bok från Fonem Förlag
040-12 62 50 | info@odelagd.se

Copyright informo-09 | Admin