Försmak av vår med tulpaner

Det börjar vid jul. Då vill jag ha en rejäl bukett med dubbla gula tulpaner för de doftar och lyser. Dessutom åldras de vackert för att inte säga läckert.

gula o aklejor low beskur 1340

Samma sorter (det finns flera olika ) finns i trädgården så här en vårbukett med  det bedårande ”ogräset” blå aklejor).

Ensasm i vas beskur low 8674

En ensam fransig papegojtulpan, någon av de så kallat ”franska”, kan jag inte heller stå emot att köpa, trots att de kostar en hel del.

Alla dessa köpta tulpaner bjuder på en härlig försmak av vad som ska spränga upp ur rabatterna. Att plantera i kruka är en bra idé för då kan man flytta fram dem som är på väg att slå ut. Och sedan stuva undan de överblommade till en undanskymd vrå. Planterar man tätt och använder ett par olika sorter med varierande längd blir effekten större.

 

stilleben low 5341Då är det läge att göra arrangemang. Frossa även om vissa uppsättningar har en mycket kort livslängd. Bäst att göra det inför helgen för då kan man ha vasen i blickfånget allt som oftast. Den som jobbar långa dagar har bara kvällen på sig. Men då kan uppdämd längtan lägga så mycket mer ved under njutningens brasa. Och som så ofta, det lönar sig att lägga till ett par kronor för att få bra kvalitet både när man köper snittblommor och lökar.

Helena

Doktorinnans tulpaner low

onsdag / 100217

Stängd för kommentarer.

Ödelagd är en sida och bok från Fonem Förlag
040-12 62 50 | info@odelagd.se

Copyright informo-09 | Admin