Hög tid för plantor

Fröer low 2908Vaxbönor 2320Bråttom, bråttom att så det sista. Mer vaxbönor, fler sockerärtor går det att få plats med. Men det måste vara storterna som växer på höjden, störvaxbönor. Då får fler plats och bönorna blir inte jordiga vid regn. Dill, persilja, gräslök är MÅSTEN. De asiatiska örterna och grönsaker ska sås sent och det är skönt, för då finns det ännu gott om tid.

Vill ha, vill ha, vill ha. Besöket på en plantskola, som Åbergs i Ystad eller Zetas i Stockholm slutar alltid med fler inköp än planerat. Och sen ska nyförvärven planteras vilket kräver ogräsrensning i den utvalda rabatten eller att annat får flytta på sig. Men kan man ha roligare?!
Helena

tisdag / 100601

Stängd för kommentarer.

Ödelagd är en sida och bok från Fonem Förlag
040-12 62 50 | info@odelagd.se

Copyright informo-09 | Admin