Dags välja tulpaner

Tulpan Purple prince

 

Vem kan motstå en purpurfärgad prins? Samtidigt går mina funderingar som språkmänniska till dem som sätter namn på nyutvecklade sorter. Arabian Night. Scarlet Dreams, Yuri Gagarin, Rock & Roll, Orange Toronto, Fire of Love. Gå exempelvis in på Lilla Fiskaregatans (Lundabutiken med det frestande tulpansortimentet). Listan är oändlig.

Tulpaner i kruka är inte dumt. Man har dem i en undanskymd vrå tills de börjar sin uppvisning, sen kan de få vissna ner i samma hörn. Då har man ständigt fräscha lökväxter i blom på terrassen. Purpurröda ihop med höga vita, liljeformade och en underplantering av förgätmigej. Det blir aldrig fel. Eller varför inte vanliga vita, dubbla utan krusiduller. Svarta krukor hade varit snyggare, men de var upptagna av vita penséer. Köp och plantera!

Vita trulpaner i kruka low beskur 1177

måndag / 100927

Stängd för kommentarer.

Ödelagd är en sida och bok från Fonem Förlag
040-12 62 50 | info@odelagd.se

Copyright informo-09 | Admin