Hög tid för sista jordärtskockorna

Skockor i jord low 2465Nu är det hög tid att gräva upp jordärtskockorna som klarat av vinterns påfrestningar med tjäle och åtskilliga minusgrader nere i marken. Men upptagna är de nästan ömtåliga som ägg.  Skalade svartnar de fortare än kvickt.

Överraska med en förrätt eller vickning genom den kolossalt enkla förrätten med gratinerade skockor. Timjan, citronsaft och lite ost är allt som behövs. Och så en ugn.Jordärtskocka p tallrik low 2639

Man måste gräva upp skockorna och återplantera enstaka knölar på lagom avstånd för att kunna få bra skörd till hösten och nästa vår. Grunda gärna i planteringsgropen med en giva naturgödsel för skockorna att knapra på så tillväxten gynnas. Det krävs en hel del för att dessa släktingar till solrosen ska kunna växa sig 2 meter höga och samtidigt producera stora underjordiska knölar.

onsdag / 120411

Stängd för kommentarer.

Ödelagd är en sida och bok från Fonem Förlag
040-12 62 50 | info@odelagd.se

Copyright informo-09 | Admin