Underbara skockor

Skockor i jord low 2465Jordärtskockor är en fascinerande växt. Hög och pampig, beroende på sort även blommande. Och sen tillväxt av de mångsidiga knölarna under jord som man kan ta upp innan tjälen sätter P för grävande. Sedan väntar man in våren och gräver upp skockor, ett lagom antal till puré eller gratäng. Att förstärka potatismos med en och annan skocka förhöjer vardagsmiddagen. Eller gratinerade med citron, timjan och ett täcke av ost, enkelt och väldigt, väldigt gott som tillbehör eller förrätt.

Och inte behöver man oroa sig för att skockorna ska försvinna ur trädgården. En minimal och kvarglömd knöl räcker för att de ska förse middagsbordet med ständiga läckerheter under sen höst och hyfsat tidig vår. Nu är perfekt tid för att frossa i skockor, fast inte för många vid samma tillfälle för det sätter sprätt på systemet annars, om man säger så…

Skockor i låda low 2468

måndag / 130429

Stängd för kommentarer.

Ödelagd är en sida och bok från Fonem Förlag
040-12 62 50 | info@odelagd.se

Copyright informo-09 | Admin