Den första trädgårdsromanen

ÖDELAGD tar sin början i det som är alla trädgårdsälskares mardröm nummer ett: att tvingas överge sin skapelse och andningshål. För romanens huvudperson Helena inleds därmed en resa i livets berg- och dalbana.

Trädgårdsböcker finns det hyllmeter av. Praktiskt inriktade med ett stadigt grepp om allt från helheter till detaljer. Hos många trädgårdsälskare bågnar hyllorna av böcker som lyser upp vintermörkret. För har man väl börjat shoppa går det inte att stoppa. Allt från engelska coffe table books till praktiska handböcker i betonggjutning av fågelbad.

Mycket mer än trädgård

ÖDELAGD är dock en roman, en fiktiv berättelse om ett antal människor vars liv spinner runt olika trädgårdar med väldigt varierande inriktning. Men det handlar inte bara om trädgård, fokus ligger snarast på relationer, på känslor som hettas upp eller svalnar.

Genom Helenas varma engagemang i sitt yrkesliv som lärare skildras inlevelsefullt olika aspekter på skola och undervisning. För här brinner ”Flamman”, som Helenas smeknamn löd på den tid elever använde sådana.  I sina ämnen svenska och engelska har hon siktet helt inställt på eleverna och deras utveckling. Alla har vi gått i skolan och har varierande upplevelser, därför väcker Ödelagd både gamla och färska minnen till livs.  

Här tillämpas inte konventionell katederundervisning utan mängder med hjälpmedel tagna ur elevernas vardag och intressen använder deras lärare också som bloggar, Twitter, sångtexter, serier eller fantacyböcker. Tillsammans med likasinnade kollegor i olika ämnen och som insett värdet av ämnesintegrerad undervisning startar hon projekt som till och med får ungdomarna att energiskt ägna många timmar under en helg åt skolarbetet.

 

I bokhandeln

ÖDELAGD säljs genom  olika typerna av bokhandel. I vissa fall finns den inte hemma på hyllorna men då kan de ta hem den på några få dagar. Nätbokhandlarna som Adlibris, Bokus och Bokia kan dock leverera boken direkt.

Den finns även på flera bibliotek. Där har man i allt större utsträckning börjat lyssna på låntagarnas önskemål och beställer via sina kanaler ett eller flera exemplar.

Ödelagd är en sida och bok från Fonem Förlag
040-12 62 50 | info@odelagd.se

Copyright informo-09 | Admin