Uppslag YA ligg low _0151Positivt mottagande i pressen

Några axplock:

Helsida i Ystads Allehanda
Den 28 oktober 2009 publicerades tre helsidor i denna tidning som är husorgan nummer ett för de boende i sydöstra Skåne.

Uppslag i Helsingborgs Dagblad
Ett helt uppslag ägnade denna stora lokaltidning åt författaren och hans trädgård med utgångspunkt från hans romandebut.

Lärartidningen
”Lärare flyr till jobbet och trädgården” Denna tidning satte fokus på det faktum att huvudpersonen är lärare och en mycket positiv och engagerad sådan.

Hemmets Veckotidning
”Första romanen om en trädgård” skrev tidningen och arrangerade en utlottning av romanen.

Tidn Slottsstaden, Malmö, n3 2009
”Lokal skrivyra”. Notis där Henrik Valentins lokala hemvist i området Ribersborg i Malmö lyfts fram och lanseringen av trädgårdsromanen ÖDELAGD.

Om Sofiero och ÖDELAGD
Helsingborgs Dagblad, Skånska Dagbladet, Sydsvenskan, Metro bostad och lokalradion hade alla artiklar och inslag där Henrik Valentins idéträdgård under Den stora trädgårdsfesten 28-30 augusti och kopplingen till romanen lyfts fram. 

 ”Njut den i höst” skriver Allas Veckotidning i nr 40
4 ”a” får boken av recensenten som kallar ÖDELAGD för en må bra-roman som växer.

 ”Passioner och hämnd i romanformat” är rubriken för Lokaltidningens Höganäs-edition
Under Kulturnatten i Höganäs framträdde författaren Henrik Valentin. Han berättade om bokens tillkomst och läste några utdrag.
”Med avstamp i en kvinna, en man, en trädgård är boekn en detaljerad resa genom oväntade händelser av både dråpslagskaraktär och framåtanda.” skriver tidningen.

Populär i utlottning
Både Allas Veckotidning, Hemmets Veckotidning och M-magasin har haft med ÖDELAGD på sina hemsidor som utlottning.

Lyssna på ett radioinslag
Onsdagen den 28 oktober gick ett inslag i Radio Kristianstad med författarintervju. Tack vare Sveriges Radios förträffliga service kan man lyssna på inslaget i sin dator fram till och med 27 november. Klicka dig fram på SRs hemsida till Kristianstad och Lyssna igen, den 28 oktober och klockan 09.00-09-30. Inslaget började vid 09.15.

Relationsroman i trädgårdsmiljö
Så lyder rubriken i den uppskattande anmälan som publicerats i tidn Hemträdgården, som skickas ut till alla som är medlemmar i en trädgårdsförening som är ansluten till organisationen Svensk Trädgård. En ambitiös och mycket läsvärd tidning för dem som vill veta lite mer och inte bara förföraas av vackra bilder.

Tidningen På Österlen
Har också lyft fram Ödelagd och författaren Henrik Valentin.

Lev livet på Österlen
”Dubbelt upp för Henrik” lyder rubriken i detta magasin som riktar uppmärksamheten åt att författaren förutom ÖDELAGD även kommit ut med julboken KVALSTRET I GRANEN och andra julberättelser.

Tidningen Hemträdgården, Hemmets Journal, Bibliotekstjänst m fl
Romanens spegling av passionen för trädgård lyfts fram och att det är en roman för sträckläsning.

Ödelagd är en sida och bok från Fonem Förlag
040-12 62 50 | info@odelagd.se

Copyright informo-09 | Admin