Parker som ökar pulsen

Kommentarer inaktiverade för Parker som ökar pulsen

Gamla Kyrkogården i Malmö lyser gul nu under senvintern av vintergäck, ett namn som är välfunnet och talande när snöväder slår till igen. Och sedan följer hav av blåaste blått genom att scillor får breda ut sig i generösa mattor. Något att inspireras av även i det lilla och privata formatet.

Matte i hetluften

Kommentarer inaktiverade för Matte i hetluften

Artiklarna avlöser varandra. Handlar det om ämnen i skolan ligger matematik högst upp på listan. Inget annat ämne är så omdiskuterat. Författaren Henrik Valentin har dragit sitt strå till stacken. Debattartikeln i Svenska Dagbladet ledde till både ris och ros. Risanvändarna menade att matte är livsnödvändigt och då måste inlärningen göra ont och skolan ska inte vara rolig.

De rosande vittnade om egna erfarenheter genom en pärlband av negativa upplevelser. Och att nivån på matematikundervisning ligger för högt för många yrken. Precis som Henrik Valentin tycker.

Constance Spray i högform

Kommentarer inaktiverade för Constance Spray i högform

IMG_5335

Austinrosen Constance Spray som pryder omslaget till ÖDELAGD är i år, 2016, åter i högform. Överhuvudtaget verkar det vara ett verkligt år för prunkande rosor. Passande med tanke på Österlens Rosfest.

Förtider är väntanstider

Kommentarer inaktiverade för Förtider är väntanstider

PB222908Vem har äldst fröer i sina gömmor? Hoppet står till viljan att gro även om tidsgränsen är passerad. och sen köper man nya och nya.

Men vilken glädje det är att hålla en påse i handen och riktigt känna hur den vibrerar av förväntan.

Författaren om trädgårdspassion

Kommentarer inaktiverade för Författaren om trädgårdspassion

Constance på portal 5908

Romanen ”Ödelagd” är i fokus när författaren Henrik Valentin pratar om hur han försöker skildra trädgårdspassioner i ett föredrag inom ramen för Litteraturrundan som går av stapel lördagen den 25 och söndagen den 26 april.  Programmet (nr 52, sid 27) med ”Ödelagd” äger rum på Vitaby Järnvägshotell söndagen den 26 april kl 14. Entré 50:- som inkluderar kaffe/te med kaka. Bara miljön i det anrika hotellet från 1901 är värd en hel del. En rad av trädgårdsbilder kommer romanens författare ta sin hjälp för att åskådliggöra denna underbara passion.

Nästa sidan >>

Ödelagd är en sida och bok från Fonem Förlag
040-12 62 50 | info@odelagd.se

Copyright informo-09 | Admin