Dry martini

Denna drinkarnas drink finns i ett otal versioner från torraste torr till blaskigt foglig.

Bombay beskur low 2457Först och främst ska man vara nog med val av vermouth/martini samt inte minst av gin.

Finsmakarna vill ha franska Noilly Prat och inget annat. Som eftergift kan man tänka sig en annan, men torr vermouth.

Vad annat är än Bombay Sapphire kan väljas. Med Queen Victoria i medaljongen. Den går bara inte att motstå.

Sedan proportionerna. Konstnären Salvador Dali menade att man hällde en aning vermouth i martiniglaset, skvalpade runt med det och hällde över det till nästa glas. Den gnutta vermouth som satt kvar på glasets insida var tillräcklig. Sen på med 6 cl god gin. Vips en knastrande torr Dry martini.

När Helena och Mats hade gäster ingick en tur i trädgårdens olika rum som en naturlig start under den varma årstiden, sid 65:

”Och när hon och Mats hade gäster hörde det ofta till att de alla tog en runda med en drink i handen. Helena föredrog då att servera ett glas sherry, helst en halvtorr som Dry Sack för den passade till en rundvandning i grönskan. Det gav en engelsk ton åt både trädgård och människor. Även om man hade Bombay Sapphire gin gick en dry martini inte ihop med gammeldags rosor som hennes Maiden´s Blush, Tuscany och Rosa Mundi. Trots den osannolika bilden av Queen Victoria på den blå flaskans etikett.”

Rosa Mundi low 2135

 

Rosa mundi

Ödelagd är en sida och bok från Fonem Förlag
040-12 62 50 | info@odelagd.se

Copyright informo-09 | Admin