P9062427

Lax med pinjenötter

Så otroligt enkelt. Ta portionsbitar av djupfryst laxfilé. Lägg bitarna i en eldfast form. Salta och peppra (vitpeppar). Huss in i ugnen. Bryn under tiden pinjenötter. När de blivit gyllenbruna är det dags att klicka i generöst med crême fraiche. Tillsätt ev en aning soja för att få en aptitligare färg. Pressa i citron. När laxen är färdig i ugnen, ta ut formen och häll över såsen med pinjenötter. Sätt in i ugnen några minuter. Skär citronklyftor och dekorera. Klart.

Servera med en grönsallad på späda spenatblad med en god vinegrettesås och små bitar av getost (chêvre). Pressad potatis passar bra till. Getosten i salladen kan eventuellt serveras som separat tillbehör om du själv eller dina gäster vill avstå eller vara sparsamma med denna smakrika ostsort. Men det lite beska i spenatbladen och getosten gifter sig, som man brukar säga.

P9062425

Ödelagd är en sida och bok från Fonem Förlag
040-12 62 50 | info@odelagd.se

Copyright informo-09 | Admin