Skor på hög höjd

Två par höga low 2079

Inledningsvis nöjer sig Helena med lättgånget på taxklackad höjd både till vardag och fest även om skinnet i ovanlädret och sulan skiljer sig mellan de olika paren. Och sedan drar hon på sportskor för promenaderna och gummiskor, stövlar eller tofflor i trädgården. Men sen är det stopp. Tills…

Röda skor på grus low 2034Påhejad av bildläraren Annika Blomberg testar Helena allt högre höjder. Och njuter av det. Till slut är inte 9,5 cm klack en omöjlighet att ta sig fram på för henne. Fast hon behöver hjälp och noggranna instruktioner för att få rätt svung i stegen och för att undvika den där knäande gången som avslöjar nybörjarna. Varken Lillbabs eller Dolly Parton knäar sig fram, de verkar födda med förhöjning. Inte många skulle klara av Tina Turners framfart på estrader ens i gympadojor.

 

Rue Mesley i Paris är skogatornas skogata. Här ligger skoaffärerna som på ett pärlband. All världens präktiga eller fantasifull skor hittar man här. Betoningen ligger på smalt, gracilt, högt och elegant snarare än robust och fotriktigt. Men så ligger gatan i Paris.

Sevärt att rekommendera är den kabaret som Beatrice Järås och Monica Forsberg turnerar med ”Rynkkräm och 100 par skor”.

Framsid Boman low 2443

Bomans bok om Blaník

Den svenskättade modefotegrafen Boman i New York har tagit ett antal av Manolo Blaníks fantastiska skor och satt in dem i halsbrytande och arrangerat sammanhang. Färg eller mönster plockas upp och längs vindlande associationsbanor har det blivit bilder till en otrolig bok med 165 bilder.

Grön sko low 2449Blå sko low 2448hummer low 2447stövel low 2445

Ödelagd är en sida och bok från Fonem Förlag
040-12 62 50 | info@odelagd.se

Copyright informo-09 | Admin