Huvudpersonen Helena

En resa i en personlig berg- och dalbana där man inte kan bromsa, stanna och stiga av eller styra är just vad Helena  Winberg tvingas stiga ombord på. Maken Mats sätter vagnen i rörelse och sedan bildar den ena händelsen efter den andra de branta upp- och nedförsbackar hon susar fram i.

Femtiofyra år och lärare i svenska och engelska inom grundskolan för årskurs 7, 8 och 9 borde ge henne förmåga att hantera livet.  Men vad hjälper sådant när det blåser styv kuling i känslolivet. Kanske kan man kalla Helena för präktig och det stämmer till en början. Tvål- och vattenkvinna med lågklackat och basgarderob i återhållsamma färger.

LP low 2302Ständigt samma frisyr som  är mycket snygg inte minst för generna och försynen har försett henne med en kraftig hårväxt med strån som har fin struktur. Anouk Aimée har fått stå som hennes  förebild. Men trots att denna franska stjärnskådespelerska har varierat sina frisyrer efter rollerna har Helena behållit sin. År efter år. Cykelhjälm som ett gott föredöme för minst sagt tveksamma elever.

Dynamisk lärare

I sin lärarroll simmar Helena både med- och motströms. Hon använder bloggar, Twitter, poptexter, fantacyböcker, filmer, radioinslag utan att tveka och blandar med läroböckernas mer strama disposition. Hennes utgångspunkt, liksom flera av hennes kollegors i lärarteamet, är att spegla elevernas verklighet och vardag. Det ökar deras intresse för skolarbetet lavinartat och därmed kunskaperna.

Det gröna intresset började växa till sig med start för tio år sedan då hon blev medlockad på en föreläsning i den lokala trädgårdsföreningen. Sen klev Helena på allvar in i ”rosenåldern” och hon fängslades på allvar. Intresset växte till passion och därför är det inte att undra på att hon sitter med i denna trädgårdsförening.

Ödelagd är en sida och bok från Fonem Förlag
040-12 62 50 | info@odelagd.se

Copyright informo-09 | Admin